úterý 13. února 2018

Na radnici ve Světlé jsou andělé

Tedy – abyste to správně chápali: v přízemí světelské radnice probíhá výstava modelů Anděla, sochy, která by v blízké budoucnosti měla stát v zámeckém parku.

Vernisáž, která se konala v pondělí 12. února, zahájil místostarosta Josef Hnik a zúčastnili se jí jak autoři jednotlivých návrhů – žáci absolvující učební obor Umělecký kovář a zámečník, tak jejich odborný učitel Ing. Michal Hošek a zástupce ředitele Mgr. Michal Šimek. 
Ve dvou prosklených vitrínách se nachází šest návrhů, z nichž vítězný bude ve velikosti dospělého člověka realizován v kovářském pracovišti na Lipnici.


Velkou naději na úspěch má vlevo umístěný návrh Sofie Antonevich (model Tomáš Nosek), který představuje anděla s křídlem rozprostřeným nad lavičkou. Ta bohužel není součástí modelu, ale návštěvníci výstavy ji mohou vidět zobrazenou na přiložené kresbě.

Součástí výstavy jsou dvě ankety, první se týká výběru z vystavených modelů Anděla, druhá je inspirována 100. výročím Československa a týká se Osobnosti Světelska. Občané mohou na anketním lístku navrhnout maximálně dvě osoby, přičemž není definován obor činnosti, zásluhy ani to, zda je žijící či nikoliv. Je však nutné krátce, ale výstižně zdůvodnit, proč by tato osobnost měla být oceněna.

Žádné komentáře:

Okomentovat