sobota 7. října 2017

Jeníkova špacírka

Už poosmé uspořádal Spolek na záchranu rodného domu malíře Jana Zrzavého ve spolupráci s havlíčkobrodským odborem KČT turistickou vycházku nazvanou Jeníkova špacírka. 

Zahájení akce se koná u školy v Okrouhlici, vyzdobené ve stylu havlíčkobrodské Pletené stezky:
Po krátkém vystoupení dětí z místní základní školy...
... vítá přítomné turisty Ladislav Langpaul, hlavní organizátor a propagátor této akce. 
Na start dvou pěších tras 6 a 13 kilometrů a jedné cyklotrasy se přihlásilo 157 turistů, ale další účastníci se vydali na trasu nezaregistrovaní. Hromadný start je v 9.15 hod., zpočátku se jde po Stezce malíře Jana Zrzavého, u jejíhož 8. zastavení čeká překvapení v podobě brambor pečených v popelu, což zejména pro mnohé děti je něco nového a nevídaného.
Listí už začíná žloutnout
Pohled zpátky
Křížek nad Babicemi, obnovený letos v červnu
Další cesta vede kolem Ředkováku do Broumovy Lhoty
V pohostinství U Atomu pořadatelé zajistili možnost občerstvení v podobě guláše, bramboráku, zelňačky a samozřejmě nějakého pití. Patříme mezi účastníky, kteří měli to štěstí, že právě zde přečkali krátkou, ale vydatnou přeháňku a pak již bez pláštěnek a deštníků pokračujeme do Volichova...
Pohled od Volichova na Broumovu Lhotu
Z téhož místa pohled na Lipnici
... a po zelené turistické značce přes Babice do Okrouhlice. Cíl je tradičně u sokolovny, kde je další možnost občerstvení a také živá muzika. My se však dlouho nezdržujeme, neboť nás čeká ještě další akce.

Žádné komentáře:

Okomentovat