čtvrtek 24. srpna 2017

Co jsem také přečetl_______Tiché dívky

Kvůli této knize zůstanete vzhůru dlouho do noci, nepřestanete otáčet stránky a budete se bát zhasnout

To je jedna z anotací na zadní straně obálky knihy, kterou si prý zamilují čtenáři Joa Nesbøho. To je můj oblíbenec, a tak jsem po knize sáhl. Dlužno říct, že Tiché dívky sice není špatná detektivka, ale recenze citovaná v úvodu značně přehání...
Frank Rath si myslel, že když odevzdal odznak detektiva, vraždami už se nebude muset zabývat. Stal se soukromým očkem a v zapadlém městečku v severním Vermontu sám vychovává tragicky osiřelou neteř Rachel. Vychoval ji jako vlastní dceru, už však vyletěla z hnízda a Frank najednou neví, jak se v životě realizovat.
Klidné vody Frankova bytí náhle rozčeří nález opuštěného auta u silnice. Mandy, krásná -náctiletá majitelka vozu, beze stopy zmizela a vyšetřování Frankových bývalých kolegů odhaluje, že její zmizení může souviset s pohřešováním a vraždami jiných mladých dívek. Policie i Frank si nyní na bedrech nesou nelehký úkol rozklíčovat spletitou síť záhadných zmizení, přičemž stopy se rozcházejí. Vlastní Frankova pohnutá minulost jej tíží a znesnadňuje už tak těžký případ.
*  *  *
Eric Rickstad je americký spisovatel, s manželkou a dcerou žije ve Vermontu a díky společné hranici s drsnou Kanadou promítá Rickstad do románu kromě napětí i nádech divočiny.

Žádné komentáře:

Okomentovat