pondělí 3. dubna 2017

Co jsem také přečetl_______________ _________Nové příběhy domů slavných

Po úspěšném vydání Příběhů domů slavných (více naleznete na tomto blogu zde) se jejich autorka Blanka Kováříková rozhodla pokračovat ve vyprávění o slavných osobnostech, podívat se do ulic, domů a bytů, kde žily.

V Nových příbězích se vydáme na místa spojená s celou plejádou známých osobností – namátkou jmenuji Andulu Sedláčkovou, Natašu Gollovou, R. A. Dvorského, Jiřího Sováka, Stanislava Fišera, Fan Vavřincovou, Michala Tučného nebo Jitku Molavcovou. 
Kromě pražských domů je tu i několik výletů za osobnostmi do Mníšku pod Brdy (herci Jaromír Hanzlík a František Kovářík nezapomenutelný díky populární komedii Marečku, podejte mi pero!), Jevan (Karel Gott, Ladislav a Jiří Štaidlové a také Iveta Bartošová, hudební skladatel Karel Svoboda, který zde v roce 2007 spáchal sebevraždu, Karel a Hana Heřmánkovi, Daniel Hůlka, Kateřina Brožová, producent a zakladatel divadla Ta Fantastika Petr Kratochvíl s někdejší miss Pavlínou Babůrkovou, hudebník Lou Fanánek Hagen), Kerska (Bohumil Hrabal, Adolf Branald, textař a skladatel Zdeněk Rytíř, keramik Bronislav Kuba), Kytlic (Vladimír Brodský, jeho kolega Zdeněk Řehoř, Miroslav Horníček, operní zpěvák Ivo Žídek, spisovatel knížek pro děti Jan Ryska, germanista, překladatel a reformní politik Eduard Goldstücker, malířka Helena Zmatlíková, herečka Táňa Fischerová, zpěvačka Petra Černocká), Ratibořic (Božena Němcová) a dalších. 
Příběhy opět doprovází mnoho autentických fotografií.

Žádné komentáře:

Okomentovat