čtvrtek 19. ledna 2017

Zima, sníh a mráz

Po dvou zimách chudých na sníh jsme se letos dočkali poměrně bohaté sněhové nadílky, což lyžaři na rozdíl od řidičů kvitují s povděkem.

Zimní údržbu komunikací a chodníků provádějí v našem městě pracovníci TBS Světlá nad Sázavou, p. o. Je-li sněhu více, je třeba ulice nejen prohrnovat, ale sníh i nakládat a odvážet, aby se zlepšila průjezdnost ulic a město bylo připraveno na případné další sněžení. Odklízení a odvoz sněhu z ulic, kde je rušný provoz, jako je například Nádražní nebo Čapkova, probíhá ve večerních hodinách a ve spolupráci s městskou policií, která reguluje či zastavuje dopravu. 
Naopak tam, kde je větší koncentrace obyvatel, jako jsou ulice U Stromečku, Sklářská či Havlíčkova s řadovými rodinnými domy, se sníh odklízí za dne. 
Podle slov ředitele TBS Romana Hůly jsou majitelé aut ve většině případů ohleduplní a dodržují zákazové značky rozmístěné v zimním období v některých ulicích, čímž umožňují jak pravidelnou údržbu komunikací, tak přístup těžké techniky k nakládání a odvozu sněhu. Nákladní auta jej vyvážejí na volná prostranství u řeky, Bohušického rybníka a v lokalitě lidově zvané Na Fialkách.
V minulých dnech pracovníci TBS Světlá nad Sázavou, p. o., zjišťovali tloušťku ledu na Bohušickém rybníku a na vodní nádrži v ulici U Rybníčků. Naměřili patnáct až dvacet centimetrů, což bylo signálem k tomu, aby přistoupili k vyklízení sněhu. Za pomoci dvou sněhových fréz a několika lopat na „ruční doladění“ tak v krátké době vzniklo velké přírodní kluziště, které dělá radost nejen dětem, ale i mnoha dospělým.




Žádné komentáře:

Okomentovat