pátek 30. prosince 2016

Silvestr na Chrudimce 2016

Znalci vědí, že nejde o oslavu silvestra jako takového, ale o turistickou akci, kterou den před koncem roku pořádá u Filipovského pramene Chrudimky KČT, odbor Hlinsko. Letošní ročník je už 33. v pořadí.

středa 28. prosince 2016

Hospoda U Muchů v Dolním Městě

Server Eportal.cz, který si podle vlastních slov vytyčil za úkol vyplnit určitou mezeru na poli českých webů věnujících se komentování české politické scény z konzervativního pohledu, přinesl článek Josefa Provazníka s titulkem Podívejte se, co způsobil ten váš opěvovaný vykupitel Babiš. Za tohle by měl propadnout peklu! Článek přebírám včetně překlepů bez jakýchkoliv úprav, jen přidávám fotografii.

čtvrtek 22. prosince 2016

Z Golčova Jeníkova do Leštiny

Vycházka z Jeníkova na vlak do Leštiny je jenom sportovní doplněk kulturního zážitku. Cílem totiž je výstava obrazů Jaroslava Panušky, která zítra končí!

pondělí 12. prosince 2016

Zemřel Malda

Ing. Josef Maleček, někdejší ředitel skláren Bohemia a pozdější místostarosta něsta zemřel ve věku nedožitých dvaasedmdesáti let.

neděle 11. prosince 2016

Ach, ta čeština (2)

Češtině, našemu rodnému jazyku, se také říká jazyk mateřský, neboť jím na dítě od samého počátku mluvila jeho matka. Otázkou je, jak kdo z nás češtinu ovládá.

neděle 4. prosince 2016

Pečené kaštany

Konečně došlo na jedlé kaštany, které jsem nasbíral v proslulé Kaštance v Nasavrkách, kde jsme se zastavili cestou do Lázní Bělohrad na akci Za posledním puchýřem (naleznete na tomto blogu zde).

sobota 3. prosince 2016

Tři úmrtí spolužáků

Tři spolužáci z průmyslovky jsou během půl roku po smrti, neboli jak se říká: Už se kácí v našem lese!